Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Quesadillas με κοτόπουλο / Chicken quesadillas





Οσο μου αρέσει να είμαι με τις ώρες πάνω απο μία κατσαρόλα, να ανακατεύω το φαγητό και να το βλέπω σιγά σιγά να παίρνει μορφή, άλλο τόσο δεν λέω όχι σε εκείνα που γίνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ώρες προετοιμασίας και μαγειρέματος.

Το γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει απαραίτητα άνοστο ή αδιάφορο.

Θέλει και αυτό την προσοχή του και την φροντίδα του αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να ετοιμαστεί είναι λιγότερος και αυτό το κάνει ελκυστικό.

Υπάρχουν κάποια φαγητά που με την αλλαγή υλικών απο χρονοβόρα και πολύπλοκα μπορούν να μετατραπούν σε γρήγορα και εύκολα.

Ενα τέτοιο πιάτο έχουμε σήμερα.

Πιάτο με Μεξικάνικη καταγωγή.

Quesadillas (κεσαδίγιας) είναι πίτες τορτίγιας, είτε αλευριού είτε καλαμποκιού, που κλείνουν μέσα τους γέμιση με βασικό υλικό το τυρί.

Οι διάφορες παραλλαγές που δημιουργήθηκαν με τα χρόνια συμπληρώνουν τη γέμιση του τυριού, με λαχανικά, λουκάνικα ακόμα και κρέας.

Αν σας αρέσει να ετοιμάζεται τα φαγητά σας απο το μηδέν και έχετε το χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τις πίτες μόνοι σας. Σε προσεχές ποστ θα σας δώσω συνταγή να δοκιμάσετε.

Σήμερα όμως, θα προσπεράσουμε αυτό το βήμα και θα ετοιμάσουμε το πιάτο μας λίγο πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας έτοιμες πίτες.

Στη γέμιση θα βάλουμε και λίγο κρεατάκι έτσι για να μας πιάσει.

Σας γράφω βραστό κοτόπουλο γιατι γίνεται γρήγορα και μπορείτε παράλληλα να ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Μπορείτε όμως αν θέλετε να ψήσετε το κοτόπουλο στην τοστιέρα ή στο φούρνο.

Εξυπνη ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και το χθεσινό περίσσευμα. 

Οτι επιλέξετε να κάνετε είμαι σίγουρη ότι θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Οπως πάντα, τα υλικά μπορείτε να τα προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα και γεύση.

Η ετοιμασία του πιάτου δεν έχει δυσκολίες.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε το κοτόπουλο να βράζει (θα προτεινα να το έχετε ήδη κόψει μικρά κομμάτια για να γίνει πιο γρήγορα) και σε μια άλλη ετοιμάστε τη σάλτσα.

Μέχρι να κρυώσουν το κοτόπουλο και η σάλτσα ώστε να μπορείτε να τα διαχειριστείτε, ετοιμάστε τη γέμιση και τις πίτες.

Συναρμολογείστε τις quesadillas και ψήστε.

Προσέξτε το τηγάνι σας να έχει την δυνατότητα να μπει στο φούρνο. Αν παρ'όλα αυτά δεν έχετε τέτοιο τηγάνι δεν πειράζει. Απλώς αυξήστε τον χρόνο του τηγανίσματος, προσέχοντας μην καούν.

Οργανωθείτε λοιπόν σωστά και θα έχετε σε λίγο χρόνο ένα υπέροχο γεύμα.

Αυτό το πιάτο δεν έχει περίεργα υλικά αλλά ο σνδυασμός τους δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη


Υλικά :
  • 6 πίτες τορτίγιες
  • 300 γρ τυρί τριμμένο (εμμενταλ,γκούντα,γραβιέρα)

για τη σάλτσα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό

για τη γέμιση
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 100 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο & ψιλοκομμένο)
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο ξερό

Πως φτιάχνουμε τις quesadillas :
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να χρυσίσει.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρά λιώνοντας ελαφρά κάποιες απο τις ντομάτες.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  7. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μούλτι.
  8. Αλέθουμε ελαφρά αφήνοντας μικρά κομμάτια ντομάτας να υπάρχουν στη σάλτσα.
  9. Αφήνουμε στην άκρη.
  10. Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  11. Αφήνουμε στην άκρη.
  12. Σε ένα δίσκο (ή στον πάγκο μας) τοποθετούμε τις πίτες τη μία δίπλα στην άλλη.
  13. Σε κάθε πίτα απλώνουμε με ένα κουτάλι τόση σάλτσα ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια.
  14. Παίρνουμε τη γέμιση και την μοιράζουμε στις τρείς πίτες.
  15. Την απλώνουμε, αφήνοντας ενα κενό 1εκ γύρω γύρω.
  16. Καλύπτουμε την κάθε γέμιση με τριμμένο τυρί.
  17. Σκεπάζουμε με τις κενές πίτες τις οποίες πρώτα αναποδογυρίζουμε ώστε η σάλτσα να ακουμπάει στο τυρί.
  18. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και φροντίζουμε να ενωθούν οι άκρες.
  19. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις quesadillas για 2 την κάθε πλευρά.
  20. Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β. για 5 λεπτά.
  21. Βγάζουμε απο το φούρνο, μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε


@@@@

I love complicated dishes. Stirring, tossing, tasting and watching food slowly created is so exciting.

But I have to admit that from time to time I can't resist cook a dish that is fast and do not require hours of preparation and cooking.

A quick and easy food is not necessarily bland or indifferent.

It needs attention and care too, but the time it takes to prepare it is less and that makes it attractive.

There are dishes that by changing some of the materials used, can transform them from complex and time consuming to quickly and easily done.

One such a dish we have today.

One of Mexican origin.

Quesadillas are made with tortillas, either flour or corn, that have a filling with cheese as a basic material.

The different variations that have been created over the years, combine the cheese with vegetables, sausages and even meat.

If you enjoy preparing your meals from scratch and you have the time to do it, you can bake tortillas yourself. In an upcoming post I will give you a recipe to try.

Today, however, will skip this step and we will prepare our dish a bit faster using ready-made tortillas.

We will use chicken for the filling so that our dish can stand as a meal .

Recipe requires chicken to be boiled while you prepare the remaining ingredients.

But if you like, you can grill the chicken in the toaster or in the oven.

Smart idea would be to use yesterday's leftovers. Why not ?

Whatever you choose to do I am sure you will have a very good result.

As always, you can alter the ingredients to your own liking and taste.

The preparation of the dish is easy enough.

In a saucepan put the chicken to boil (I would suggest that you've already cut it in small pieces to make it boil faster) and in another saucepan prepare the sauce.

While chicken and sauce are cooling down so that you can use them, prepare the filling and tortillas.

Assemble the quesadillas and fry.

Make sure that your frying pan can be put in the oven. If nevertheless you do not have such a pan does not matter. Just increase the cooking time in the frying pan, being careful not to burn the tortillas.

Organize the steps properly and you will have a wonderful meal in no time.

This dish does not have peculiar ingredients but their combination gives a delicious result.

Enjoy


Ingredients :
  • 6 tortilla wraps
  • 300 gr grated cheese (emmental, gouda, gruyere)

sauce
  • 30 ml olive oil
  • 1-2 cloves of garlic (finely chopped)
  • 1 can of whole peeled tomatoes
  • 1 pinch of salt
  • 1 cup fresh basil leaves

filling
  • 1 clove of garlic (smashed)
  • 1/4 tsp dried chilli flakes
  • 100 gr corn kernels (boiled)
  • 250 gr chicken breast (boiled & cut in cubes)
  • 1/4 tsp coriander seeds (powdered)

Preparation :
  1. Prepare the sauce.
  2. In a saucepan heat olive oil.
  3. Fry the garlic gently, until golden brown.
  4. Add the tomatoes and a pinch of salt.
  5. Stir and smash a couple of tomatoes.
  6. Cook for 2-3 minutes.
  7. Add the basil, stir and cook for 1-2 more minutes.
  8. Remove from heat and put mixture in a blender.
  9. Blend by only a few pulses so that texture is a bit chunky.
  10. Set sauce aside.
  11. Prepare the filling by mixing well all ingredients.
  12. Set aside.
  13. Get wraps and lay them on a board.
  14. Coat all wraps with sauce.
  15. Top half of the wraps with filling leaving 1cm empty at the edge.
  16. On top spread the grated cheese.
  17. Cover each filled tortilla with a saucy wrap (sauce side down).
  18. Squashing tortillas down a bit with your hand ensuring that edges are closed.
  19. Heat a non-stick pan and dry fry each tortilla for 2 minutes each side.
  20. Remove from stove top and put in a preheated oven at 220C for 5 minutes.
  21. Get them out of the oven, place in a plate and serve.