Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χοιρινή πανσέτα με Jack Daniel's sauce / Pork pancetta glazed with Jack Daniel's sauce




Τη λατρεμένη Jack Daniel's sauce εκτός απο το να τη φάτε με ένα κουταλάκι, μπορείτε να την βάλετε και σε κρεατικά και να απογειώσετε τη γεύση τους.

Είναι υπέροχη σε παϊδάκια ή σε φτερούγες κοτόπουλου.

Εγω την χρησιμοποίησα σε πανσέτες και η γεύση είναι απίθανη.

Τις πανσέτες συνήθως τις κάνουμε στα κάρβουνα. Αυτή τη φορά τις έβαλα στο φούρνο.

Ψήθηκαν, περιχύθηκαν με Jack Daniel's σως και ξαναμπήκαν στο γκριλ για το τελείωμα.

Μμμμμμ μούρλια.

Ευκολάκι η συνταγή.

Φροντίστε τα κομμάτια πανσέτας που θα αγοράσετε να έχουν περίπου το ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Ο χρόνος εξαρταται απο το μέγεθός τους αλλά και απο την θερμοκρασία που βγάζει ο φούρνος σας.

Μην τα παραψήσετε στο πρώτο στάδιο. Βγάλτε τα όταν "κρατάνε" λίγο, γιατι θα τα βάλετε και στο γκριλ και δεν θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κρατσανιστό.

Καλή όρεξη.


Υλικά :

Πως φτιάχνουμε τις πανσέτες :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190β.
  2. Σε ένα ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις πανσέτες.
  3. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
  5. Βγάζουμε απο το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  6. Σερβίρουμε.




The beloved Jack Daniel's sauce can be eaten with a spoon, or you can glaze different cuts of meat and have a delicious result.

It compliments spare ribs or chicken wings .

I glazed pancettas with it and the taste was incredible .

We usually cook pancettas on charcoal but this time I baked them in the oven .

Originally baked in the oven, then glazed with Jack Daniel's sauce and grilled for the final touch .

Mmmmmm lovely.

Very easy recipe .

Make sure the pieces you buy, are of almost the same thickness so that are cooked at the same time . The time depends on the size of your pieces but also on the temperature of your oven .

Do not over cook at the first stage. Remove when not "done" yet , because next you will grill them and do not want the end result to be hard and crispy.

Enjoy your meal.

Ingredients :


Preparation :
  1. Preheat oven at 190C.
  2. In a baking pan lined with parchment paper, place pancettas in single layer.
  3. Sprinkle with a bit of olive oil. Add salt & pepper.
  4. Cook for about 20 minutes, depending on your oven.
  5. Remove from oven, spread sauce on top of each pancetta and put back in the oven. Grill them till sauce starts bubbling.
  6. Serve.