Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μακαρόνια στο τηγάνι / Spaghetti in the pan



Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα

Τι ιστορία και αυτή με τις ποσότητες του φαγητού.

Μαγειρεύεις λίγο, χρειάζεσαι και άλλο.

Μαγειρεύεις περισσότερο, περισσεύει.

Συχνά πυκνά η ποσότητα φαγητού που ετοιμάζω δεν είναι όση ακριβώς χρειάζεται και συνήθως είναι επιπλέον.

Φτιάχνω μακαρόνια με κρέας κοκκινιστό ... περισσεύει κρέας ... φτιάχνω νέα δόση μακαρόνια για την επόμενη μέρα και ... περισσεύουν μακαρόνια ... και αντε πάλι απο την αρχή.

Για να μην συμβαίνει αυτό και καταλήγουμε να τρώμε για μέρες ατελείωτες παραπλήσια φαγητά, ανάλογα με το τι περισσεύει προσπαθώ να τα αξιοποιώ διαφορετικά.

Αν περισσέψει κρέας, θα το βάλω σε σάντουιτς ή θα το βάλω γέμιση σε πίτα.

Αν περισσέψουν μακαρόνια τα ανακατεύω με τυριά και ζαμπόν και τα κάνω ένα γρήγορο σουφλέ ή τα βάζω στο τηγάνι για κάτι διαφορετικό.

Σήμερα λοιπόν σας έχω λύση για τα μακαρόνια. Σαφέστατα αν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να βράσετε μακαρόνια και να φτιάξετε αυτό το πιάτο οποιαδήποτε στιγμή.

Τα μακαρόνια στο τηγάνι είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο ψυγείο σας.




Υλικά :
  • Μακαρόνια βρασμένα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 15 ml γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 

Πως φτιάχνουμε τα μακαρόνια :
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το ξύσμα.
  2. Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα μακαρόνια να καλυφθούν απο το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη.
  4.  Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε την μισή ποσότητα απο τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
  6. Προσθέτουμε σε στρώση τη μοτσαρέλα.
  7. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια πιεζοντάς τα σε στρώση.
  8. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά για περίπου 8 λεπτά.

Good morning and have a nice week

A big headache in the kitchen is the quantity that you make for the meal.  

You cook a small quantity, you need more.

You cook more than needed, you have excess. 

Often, the quantity that I prepare, is not exactly as much as we, usually is more .  

I make spaghetti with meat sauce ... I have meat leftovers ... I make new spaghetti for the next day and ... then I have spaghetti leftovers ... and this continues over and over again.

In order not to end up eating for days similar foods, depending on what I have as leftover, I try to use it in a different way the next day. 

If leftover is meat, I put it in sandwiches or put it in a pie filling.

If leftover is spaghetti, I mix them with cheese and ham and create a quick gratin or put them in the pan for something easier. 

So today I have a solution for spaghetti leftover . Of course if you like the idea you can make it from scratch any time.

Spaghetti in the pan is a good chance to use what you need to eliminate from your refrigerator.




Ingredients :
  • cooked spaghetti
  • 2 egg whites
  • 15 ml milk
  • 1 tbsp parsley finely chopped
  • 3 tbsp grated parmesan
  • salt and pepper
  • 1 tsp lemon zest
  • 60 gr grated mozzarella
  • 2 tbsp olive oil

Preparation :
  1. In a bowl mix egg whites, milk, parsley, parmesan and lemon zest.
  2. Add cooked spaghetti and salt & pepper.
  3. Toss well so that spaghetti are coated by the mixture and set aside.
  4. In a pan heat olive oil.
  5. Put half of the pasta in the pan in a layer and spread to cover the bottom of the pan.
  6. Add a layer of mozzarella.
  7. Cover with the rest of the pasta.
  8. Cook for 8 minutes each side.