Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κοκκινοβελουδένια κεκάκια / Red velvet cupcakes







Το κόκκινο είναι ένα απο τα χρώματα που κυριαρχούν τα Χριστούγεννα.

Απο αυτό το στοιχείο ξεκίνησα για να απορφασίσω τι θα ετοιμάσω για αυτή την "special" ανάρτηση.

Και ευθύς αμέσως θυμήθηκα τα χιλιάδες υπέροχα κατακόκκινα κέικ που έχω δει στο διαδίκτυο.

Αυτό ήταν. Αυτό θα ήταν το γλυκό που θα ετοίμαζα για τη Μαργαρίτα.

Κόκκινο και φλογερό σαν το ταπεραμέντο της Μαργαρίτας απο το blog «Συνταγές ... απο σπίτι».

Οπως ίσως καταλαβαίνετε, η Μαργαρίτα μας με προσκάλεσε να ετοιμάσω μια συνταγή να την φιλοξενήσει στο δικός της blog

Δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το blog της Μαργαρίτας είναι ένα απο τα πιο αξιόλογα, με ενδιαφέρουσες εύκολες και δύσκολες συνταγές αλλά και υπέροχες φωτογραφίες . Η δε Μαργαρίτα είναι ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος που η κουβέντα μαζί της είναι απόλαυση.

Η χαρά μου είναι μεγάλη που έστω και μια μέρα θα τριγυρνάω στα λημέρια της.

Τα κοκκινοβελουδένια κεκάκια που ετοίμασα λοιπόν, θα τα βρείτε σήμερα στο blog της Μαργαρίτας.

Κάντε μια βόλτα απο εκεί για κέρασμα και για περιήγηση στις υπέροχες συνταγές ... θα σας περιμένω.

Μαργαρίτα μου .. ευχαριστώ για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνεις.

Φιλιά


Τι χρειαζόμαστε : 

για τα cupcakes
  • αλεύρι - 2 ½ φλυτζάνια
  • ζάχαρη - 2 φλυτζάνια
  • κακάο - 1 κ σ
  • αλάτι - 1 κ γ
  • μαγειρική σόδα - 1 κ σ
  • 2 αυγά
  • λάδι - 1 ½ φλυτζάνι
  • ξινόγαλο - 1 φλυτζάνι
  • ξύδι - 1 κ σ
  • βανίλια - 1 κ γ (υγρή)
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής - 1 κ γ (κόκκινο)

για το frosting
  • τυρί κρέμα - 226 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • βούτυρο - 1 φλυτζάνι (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • βανίλια - 1 κ γ (υγρή)
  • ζάχαρη - 6 φλυτζάνια (άχνη)


Πως ετοιμάζουμε τα red velvet cupcake : 
  1. Ανάβουμε το φούρνο μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 180 βαθμών.
  2. Τοποθετούμε χαρτάκια για τα cupcakes σε θήκες για μάφιν.
  3. Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε στο μπωλ με τα αυγά και τα υγρά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά. 
  5. Αφήνουμε σε μια άκρη.
  6. Σε μπωλ μίξερ βάζουμε τα στερεά. Ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε στο μπωλ με τα στερεά και τα υγρά/αυγά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  8. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3, με κουταλιές που παίρνουμε απο το μίγμα.
  9. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 β. για περίπου 15-20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάτει απο τη θερμοκρασία του κάθε φούρνου. Για να είμαστε σίγουροι, στα 15 λεπτα τρυπήστε ενα cupcake με μία οδοντογλυφίδα, αν βγεί καθαρή είμαστε οκ, αν όχι ψήνουμε για επιπλέον χρόνο.
  10. Οταν είναι έτοιμα, μεταφέρουμε απο τον φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα βγάζουμε απο τις θήκες των μαφιν και τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
  11. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το frosting.
  12. Κοσκινίζουμε την άχνη και τη βάζουμε στην άκρη.
  13. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο ώσπου να έχουμε ένα μίγμα κρεμώδες.
  14. Βάζουμε και την βανίλια.
  15. Προσθέτουμε την άχνη, ρίχνοντας λίγη λίγη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  16. Οταν η άχνη έχει ενσωματωθεί το γλάσσο είναι έτοιμο.
  17. Γαρνίρουμε τα cupcakes, έχοντας βάλει το γλάσσο σε ένα κορνε με αστεροειδή μύτη.


Προσαρμοσένη συνταγή απο bakerella.com

in English soon ...