Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Σοκολατάκια των Μάγια / Mayan chocolates






Μμμμμ ... σοκολάτα

Σας έχω πεί ότι λατρεύω τη σοκολάτα ?

Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με σοκολάτα.

Μου αρέσουν δε όλες οι σοκολάτες, μαύρες, λευκές, γάλακτος, με φουντούκια, με αμύγδαλα, σε σοκολατίνα, σε προφιτερόλ, σε μους ...

Στο ψυγείο μας πάντα υπάρχει κάποια σοκολάτα, για τις ώρες της υπογλυκαιμίας, που στη δική μου περίπτωση είναι μόνιμη και καθημερινή ... χιχιιχι

Οταν χαζεύω στο ιντερνετ ... κολλάω στις φωτογραφίες που έχουν σοκολάτα.

Οι συνταγές δε που έχω μαζεμένες και περιέχουν σοκολάτα είναι τόσες που χρειάζομαι άλλη μια ζωή για να τις φτιάξω όλες.

Μια απο αυτές τις συνταγές σάς έχω σήμερα.

Σοκολατάκι τόσο μαλακό, τόσο γευστικό, που το δαγκώνεις και αισθάνεσαι την σοκολάτα να γεμίζει το στόμα σου και σου φέρνει μια αγαλίαση στη ψυχή ... αχ

Τα υλικά της δεν είναι πολλά και η εκτέλεση όχι δύσκολη.

Το μόνο ζόρι είναι ότι όταν το πλάθεις να αντισταθείς και να μην γλύψεις τα δάχτυλά σου. Βέβαια δεν είναι σωστό να πάει σοκολάτα χαμένη, οπότε σας δίνω το ελεύθερο.

Με τα υλικά που σας δίνω έβγαλα γύρω στα 35 κομμάτια ... τώρα όμως σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να διπλασσιάσω τη δόση, γιατι τρώγονται μετά μανίας.

Προσοχή ... είναι εθιστικά !!!




Τι χρειαζόμαστε :
  • 227 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. εσανς βανίλιας
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. καφέ φίλτρου (δυνατό, ετοιμο φτιαγμένο)
  • κακάο για την επικάλυψη

Πως φτιάχνουμε τα σοκολατάκια μας :
  1.  Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει.
  2.  Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους.
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά.
  5. Προσθέτουμε τον καφέ, την βανίλια, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.
  6. Αφήνουμε το μίγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να μπορεί να πλάθετε. Αν χρειαστεί τοποθετούμε το μίγμα για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ακόμα ώρα ώστε να σφίξουν τελείως. Αν αρχίζει και λιώνει η σοκολάτα, την βάζουμε ελάχιστα στο ψυγείο και συνεχίζουμε.
  8. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κακάο μας και περνάμε τα κρύα σοκολατάκια μας ώστε να καλυφθούν. 
  9. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμα.

Tips
- Αντί για κακάο υπάρχουν άπειρες επιλογές για επικάλυψη. Δοκιμάστε άχνη ζάχαρη, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, σοκολάτα λευκή, ή ότι άλλο σκεφτείτε.





 Mmmmm .... chocolate!

Have I told you that I love chocolate ?

I may be fed only with chocolate.

I like all kinds of chocolate, black, white, milk, with hazelnuts, with almonds, in tarts, in profiteroles, in mousse ...

In our fridge there is always some chocolate, for that difficult hours of hypoglycemia, which in my case is permanent and daily ... lol

When surfing on the Internet ... photos that have chocolate attract my attention.

The recipes I have collected over the years and contain chocolate are so many that I need another lifetime to try them all.

One of those recipes will share today.


These small chocolates are so soft, so delicious, when you take a bite you feel the chocolate fills your mouth and that brings you a joy in the soul ... ah

The materials are not many and the recipe is not difficult in preparation.

The only dificulty is when you're moldin to resist and not lick your fingers. Of course it is not wise to let all that chocolate to be waster, so feel free.

With the amount of ingredients of today's recipe, I made around 35 pieces ... But now I think I should have doubled the dose, because won't get only one.

Attention ... it's addictive!





Ingredients :

  • 227 gr Dark Chocolate
  • ½ cup Heavy Cream
  • ¼ teaspoons Vanilla Extract
  • ¼ teaspoons Cinnamon
  • ⅛ teaspoons Cayenne Pepper
  • 1 Tablespoon Coffee (made)
  • Cocoa powder for coating

Preparation :

  1. Finely chopp up the dark chocolate.
  2. Keep the size the same so they melt easily. Toss the chocolate bits into a small heat-safe bowl.
  3. Add the heavy cream to a small sauce pan. Heat the cream until little bubbles start to form around the edge of the pot. 
  4. Then pour the hot cream over top of the chopped chocolate.
  5. Let it sit for 1-2 minutes so that cream softens up the chocolate.
  6. Then gently stir and combine the two ingredients together.
  7. Add in the coffee, the vanilla and the spices.
  8. Stir again gently and let it sit at room temperature for at least one hour. For better firming, put the mixture into the fridge for about 15 minutes.
  9. With a spoon, scoop and shape into small (walnut size) balls. Put them back into the fridge for thirty more minutes to completely firm up.
  10. Re-roll and scoot them around in some sweetened cocoa powder. Some other coating suggestions are powdered sugar, mixed chopped nuts and candy melts. The options are endless.
  11. Put in fridge and they're ready.

Tips
Some other coating suggestions are powdered sugar, mixed chopped nuts, white chocolate, candy melts or whatever you think of .






Συνταγή απο εδώ / Recipe from here