Κυριακή 27 Μαΐου 2012

THANK GOD ITS FRIDAY



Γειά σας

Οχι δεν τα έχω χαμένα.

Σήμερα σίγουρα δεν είναι Παρασκευή. Οπως δεν ήταν Παρασκευή και προχθές την Τετάρτη. Ομως ήταν σαν να ήταν Παρασκευή.

Τι σας λέω τώρα ε ? Εξηγούμαι.

Πριν λίγες μέρες πήραμε μια πρόσκληση στα Greek Food Blogs να συμμετάσχουμε σε μια γευσιγνωσία στα γνωστά και μη εξαιρετέα Τ.G.I.Friday's.

Μετά απο συνοντισμό της Βικης, βρεθήκαμε στο Κολωνάκι και νιώσαμε σαν να ήταν Παρασκευή. (yeahhhhh)

Για μένα ήταν η πρώτη μου επαφή με τα Friday's. Ακουστά τα είχα, αλλά δεν έτυχε να βρεθώ ποτέ στο χώρο τους. Τώρα όμως καταλαβαίνω απόλυτα το μότο τους "In here, its always Friday".




Απο τη στιγμή που περνάς το κατώφλι του εστιατορίου, σε καλωσορίζουν με ένα πλατύ χαμόγελο και ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Εμείς περάσαμε υπέροχα.

Ο βασικός σκοπός της βραδιάς ήταν να γευτούμε 11 πιάτα και να τα βαθμολογήσουμε. Δύσκολο έργο θα μπορούσα να πω, αλλά το φέραμε σε πέρας όλοι μας.

Πριν μπω σε ζουμερές και δελεαστικές λεπτομέρειες, να ευχαριστήσω τις υπέροχες οικοδέσποινές μας. Την Νικολέττα Στυλιανίδου και την Ερση Ανδριτσάκη που ακούραστα φροντίσαν να μας λύσουν κάθε απορία, να μας ενημερώσουν για τα πάντα και το βασικό να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα ... λες και ήταν Παρασκευή.

Φυσικά να κάνω ειδική μνεία στο ΥΠΕΡΟΧΟ προσωπικό. Χαμογελαστό, άψογο στην εξυπηρέτηση και ανεκτικό με εμάς όλες και τις απαιτήσεις μας.  Εχω να πώ ότι δεν τους αφήσαμε σε ησυχία με τις ερωτήσεις μας. Τι είναι αυτό ? Τι έχει μέσα ? Πως φτιάχνεται ? Μπορείτε να μας φέρετε αυτό/εκείνο/το άλλο ? Το αποκορύφωμα ήταν όταν ως bloggers που σεβόμαστε τον εαυτό μας, θέλαμε να φωτογραφήσουμε τα πάντα. Ο φωτισμός όμως δεν ήταν ο ιδανικός, οπότε ο Αχιλλέας, ο Γιάννης και ο Δημήτρης είχανε και τον ρόλο του "φροντιστή φωτισμού". Πρέπει να μακρύναν τα χέρια των παιδιών "αλλάζοντας τα φώτα" στα σποτάκια, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Ενα μεγάλο ευχαριστώ !!

Για να αρχίσουμε την βραδιά δοκιμάσαμε σφηνάκια και κοκτέιλ απο το μπαρ του εστιατορίου που τα συνοδεύσαμε με κρακερς και ντιπ. Και ενώ "δοκιμάζαμε", τα παιδιά μέσα απο την μπάρα μας έκαναν "κόλπα" με σέικερ και φρούτα. Χάρμα οφθαλμών και διασκεδαστικό.


Εχοντας γνωριστεί όσοι δεν γνωριζόμασταν, και έχοντας απολαύσει τα ποτάκια μας, περάσαμε στα τραπέζια μας. Οι κυρίες του Friday's μας έκανα μια παρουσίαση για τα εστιατόρια, το πως λειτουργούν και το στόχο τους που δεν είναι άλλος απο το να φεύγουν ικανοποιημένοι οι "καλεσμένοι" τους.


Και ξεκίνησε η γευσιγνωσία.

Strawbery Fields Salad
Δροσερή σαλάτα με μαρούλια, παρμεζάνα, γλασαρισμένα καρύδια, balsamic vinaigrette και φράουλες.

BBQ chicken salad
Στήθος κοτόπουλου με bbq σάλτσα πάνω απο πράσινη σαλάτα με ντομάτα, φρέσκα κρεμμυδάκια, τυριά και σάλτσα bbq vinaigrette.

Feta Jalapeno flautas
Κινέζικο φύλλο ρυζιού με φέτα, jalapenos και μαϊντανό, γαρνιρισμένο με μέλι, σουσάμι, καυτερή πιπεριά, ρόκα και ντομάτα.

Potato twisters
Τηγανητές πατάτες κομένες σε λεπτές ροδέλες με σάλτσα απο queso cheese και sour cream, γαρνιρισμένες με τυρί Monterey Jack και pico de gallo.

Jack Daniel's wings
Γλυκοπικάντικες φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα Jack Daniels, γαρνιρισμένες με pineapple pico de gallo και μαϊντανό.

Wild mushroom penne
Τριλογία μανιταριών σωταρισμένα σε σκορδοβούτυρο, με πράσσο και μυρωδικά, πάνω σε πένες με κρέμα γάλακτος

Combo fajitas
Μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κρέας και στήθος κοτόπουλου, στη σχάρα συνοδευόμενα απο ισπανικό ρύζι, τυρί, sour cream, guacamole, μεξικάνικη σάλτσα και πίτες.


New York strip
Κοντρα μοσχαρίσια σε στυλ Νέας Υόρκης με βούτυρο maison και ψητά λαχανικά σχάρας.

Wicked chicken
Πικάντικα φιλέτα κοτόπουλου σωταρισμένα σε στυλ cajun, με σως cajun, πουρέ πατάτας με cheddar.

Jack Daniel's glazed ribs
Χοιρινά παϊδάκια στη σχάρα με Jack Daniel's σως.

Jack Daniel's burger
Burger ψημένο στη σχάρα, με γλάσο Jack Daniel's, ροδέλες κρεμμυδιού και τυρί cheddar. (η πρώτη φωτογραφία είναι πως σερβίρεται κανονικά και η δεύτερη πως το δοκιμάσαμε εμείς)



και το μοναδικό πιάτο που δοκιμάσαμε αλλά δεν βαθμολογήσαμε ...

Oreo madness
Γιγάντιο μπισκότο Oreo γεμιστό με παγωτό βανίλια. Σως σοκολάτας και καραμέλας ... σλουρππππ

Αφού τελειώσαμε με τα "λίγα" αυτά πιάτα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους ενδότερους χώρους. Αποθήκες, ψυγεία, λάντζα, κουζίνα. Η τάξη και η καθαριότητα που επικρατούσε ήταν υποδειγματική.


Για να κλείσουμε την εμπειρία, μας προσφέρθηκε εσπρεσσάκι και ένα ακόμα σφηνάκι για να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε.

Φεύγοντας πήραμε και μια τσαντούλα με δωράκια ... χρησιμότατα όλα !!!!!!!!

Η βραδιά ήταν καταπληκτική ... πήγαμε στις 6 το απόγευμα και φύγαμε μεσάνυχτα. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε περισσότερο αλλά εκλεινε το άτιμο το μετρό και έπρεπε να φύγουμε. Λίγο ακόμα και θα βλέπαμε τα υπέροχα παιδιά του Friday's με σκούπες στο χέρι. Ομως αισθανόμασταν τόσο ωραία, άνετα και χαλαρά που δεν μας έκανε καρδιά να φύγουμε. Ημασταν και απιστευτη παρέα. Τα γέλια μας πρέπει να ακούγονταν σε όλο το μαγαζί.

Μια εμπειρία αξέχαστη. Πάντως εμένα με κέρδισαν και θα τα επισκεφτώ με την πρώτη ευκαιρία.

Ηταν μια υπέροχη Friday's Τετάρτη.






υ.γ. Η ανάρτηση έχει τις δικές μου απόψεις και φωτογραφίες. Αν θέλετε να διαβάσετε τις αναρτήσεις των υπολοίπων bloggers, πατήστε εδώ.