Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Παγωτό





Καλό Μήνα.

Ζέστανε ο καιρός και οδεύουμε για το καλοκαιράκι.

Μπορεί να είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού αλλά το παγωτό είναι απόλαυση όλες τις εποχές του χρόνου.

Εγω θα μπορούσα να φάω και 1 και 2 λίτρα στην καθισιά μου.

Και όταν είναι σπιτικό ακόμα καλύτερα.

Σας έχω συνταγή απλή και χωρίς κόπο για κλασσική γεύση.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν κάνει κρυστάλλους και δεν είναι το παγωτό "τούβλο".

Αν έχετε διάθεση να το ξαναχτυπήσετε κανα δυο φορές αφού παγώσει θα γίνει ακόμα πιο αφράτο.

Εμείς συνήθως δεν έχουμε υπομονή για πολλά χτυπήματα.






Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 κουτάκι morfat
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
  • νιφάδες σοκολάτας

Πως φτιάχνουμε το παγωτό :

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη morfat για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  3.  Προσθέτουμε και το εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο.
  4. Βάζουμε το μίγμα μας σε μεταλικό τάπερ παγωτού και καταψύχουμε.
  5. Μετά απο μισή ώρα, βγάζουμε απο τη κατάψυξη, προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας (οση ποσότητα θέλουμε) και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Επιστρέφουμε το τάπερ μας στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.


Tips

- Φροντίζουμε να έχουμε τα υλικά μας στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν απο την εκτέλεση.
- Καλό θα ήταν να έχουμε στο ψυγείο και το μπωλ του μίξερ μας.
- Στο παγωτό μας μπορούμε να προσθέσουμε και φρούτα ψιλοκομμένα. Θα τα βάλουμε αφού έχουμε το παγωτό για μισή ώρα στην κατάψυξη ώστε να μην πάνε όλα στον πάτο, όπως και με τις νιφάδες σοκολάτας.


Καλή επιτυχία




Συνταγή απο τη morfat