Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πικάντικα τυρένια σφολιατίνια







Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Σας έχω άλλο ένα σνακ.

Τρώγονται μετά μανίας, όλες τις ώρες.

Εχει υπέροχα αρώματα και φυσικά ειναι εύκολο στην παρασκευή του.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 φλ. τυρί cheddar τριμμένο
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Πως φτιάχνουμε τα σφολιατίνια :

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  2. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
  3. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα σκορπίζουμε πάνω απο τη σφολιάτα.
  4. Ρολάρουμε τον πλάστη πάνω απο το φύλλο ώστε να εισχωρήσουν λίγο τα μπαχαρικά μέσα στη σφολιάτα.
  5. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ώστε να πάει παντού στη σφολιάτα και κάνουμε το ίδιο με τον πλάστη.
  6. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 8 λωρίδες.
  7. Πιάνουμε τις άκρες κάθε λωρίδας και στριφογυρίζουμε ώστε να έχουμε ενα σπιράλ.
  8. Τοποθετούμε τα σφολιατίνια στη λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα.

Καλή εβδομάδα


Συνταγή απο : tasty kitchen