Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ατομικά ψωμάκια






Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,

Συνταγή για ψωμί σας έχω δώσει. 

Σας έχω όμως ακόμα μία για ατομικά ψωμάκια.

Είναι εύκολη, γρήγορη και φτιάχνει νόστιμα αφράτα ψωμάκια.

Η συνταγή είναι της Μπιάνκα απο τις μαγειρικές διαδρομές .




Τι χρειαζόμαστε :

  • 42 γρ . μαγιά σε κύβο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 600 ml νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι 

Πως φτιάχνουμε τα ψωμάκια :

  1. Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη του μίξερ.
  2. Ανακατεύουμε την μαγιά με το μέλι.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας.
  4. Όταν γίνει μια ζύμη , πλάθουμε ψωμάκια.
  5.  Ανακατεουουμε λίγο νερό και λιγο λάδι , τα βρέχουμε , πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγο αλεύρι η σπόρους .
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , τα βάζουμε στον κρύο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 

 Τips
  • Μπορούμε τα ψωμάκια να τα ψήσουμε για μόνο 20 λεπτά , να τα βάλουμε στην κατάψυξη και οταν τα χρειαστούμε, να τα αφήσουμε για 10 λεπτά έξω, μετά να τα βρέξουμε λίγο με νερό να τα βάλουμε στον φούρνο στους 200 και να τα ψήσουμε για 10 λεπτά .
 Καλή όρεξη