Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Καβουρμάς σε πήλινο







Καλημέρα,

Σήμερα έχουμε ένα ορεκτικό ιδιαίτερο. Πανεύκολο.

Βρήκα τις προάλλες σε ένα μαγαζί στον Πειραιά καβουρμά πολύ καυτερό και επειδή ο σύζυγος είναι φαν των καυτερών, αγόρασα λίγο να του φτιάξω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Παρασκευάζεται από βοδινό και πρόβειο κρέας και καρυκέυματα.(πηγή : miran ).

Τη συνταγή για το σημερινό ορεκτικό την βρήκα στο blog της κας Σπανού .




Τι χρειαζόμαστε :

  • 150 γρμ καβουρμά
  • 1 φέτα τυρί φέτα
  • 1 ροδέλα ντομάτα
  • 1 καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση
  • 2 κομματάκια σκόρδο
  • πολύ λίγο αλάτι
  • λίγο μπουκοβο


Πως φτιάχνουμε τον καβουρμά :


  1. Σε ένα μικρό πήλινο τοποθετούμε το κομμάτι του καβουρμά  κάτω  και συνέχεια  τη φέτα την ντομάτα, το σκόρδο και την πιπεριά .
  2. Το ψήνουμε στους 180 στο γριλ  για 10 λεπτά .
  3. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι  γιατί ο καβουρμάς θα βγάλει λίπος. Αν είναι πολύ και δεν το θέλετε, μπορείτε να το στραγγίξετε .
  4. Πασπαλίζετε  με το μπουκοβο και τρώγετε ζεστό .

Tips


Εγώ συνήθως βάζω περισσότερη ποσότητα καβουρμά στη βάση του πήλινου. Τόση ώστε να καλυφθεί ο πάτος και συνεχίζω με την ίδια λογική όλα τα υλικά. Μια στρώση φέτα, μια στρώση ντομάτα.
Πιπεριά  βάζω ότι έχω στο σπίτι.
Σκόρδο αν δεν έχετε φρέσκο, πασπαλίστε με σκόνη.


Καλή σας όρεξη